Ter Avest verheugt zich op clash met Ronaldo: 'Ik ben prettig verrast'

Ter Avest verheugt zich op clash met Ronaldo: 'Ik ben prettig verrast'

11-09-2018 12:08
10

Hidde ter Avest hoopt binnen afzienbare tijd speelminuten te maken bij Udinese. Deze zomer nam de Serie A-club hem transfervrij over van FC Twente. 

Het debuut van de 21-jarige back in competitieverband laat nog op zich wachten. "De club heeft in de eerste besprekingen duidelijk aangegeven wat voor plan ze met me hadden", vertelt Ter Avest in gesprek met Tubantia

"Ze willen me rustig brengen en eerst laten rijpen. Omdat ik niet speelfit was, had ik van de eerste periode niet zulke grote verwachtingen. Daarom ben ik ook prettig verrast dat ik vanaf de eerste speeldag al bij de wedstrijdselectie zat. Ik wacht nog op mijn debuut, maar dit is al meer dan ik op voorhand gedacht had. Ergens in oktober spelen we tegen Juventus, dan hoop ik Ronaldo in het veld tegen te komen haha."

Bij Udinese is 'alles een stukje groter dan in Nederland', merkt hij. "Alleen op de media-afdeling van de club werken al zeven mensen. Er is ook veel meer aandacht van de pers. Ze filmen hier trouwens ook voor de wedstrijd in de kleedkamer, daar moest ik wel even aan wennen."