Mokerslag voor Jong Oranje: verlies in slotfase na rode kaart, EK heel ver weg

11-09-2018 20:23
185

Jong Oranje lijkt het EK te kunnen vergeten. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi moest thuis winnen van Jong Schotland, maar ging op De Vijverberg pijnlijk onderuit: 1-2.

Vorige week speelde Jong Oranje tegen koploper Engeland, een duel dat met 0-0 gelijk werd gespeeld. Daardoor wist de beloftenploeg dat alle resterende duels in winst moesten worden omgezet. De vier beste nummers twee bereiken de play-offs.

Jong Oranje begon goed in het stadion van De Graafschap, al was de eerste grote kans voor Jong Schotland. Het restant van de eerste helft leverde verder weinig spektakel op, waardoor beide ploegen zonder goals gingen rusten.

De Oranjehemden konden in de tweede helft niets anders dan gas geven, maar na tien minuten spelen gebeurde waar iedereen bang voor was. Schotland kwam op voorsprong na een grote fout van Feyenoord-keeper Justin Bijlow. De sluitpost verwerkte een terugspeelbal niet goed, waarna Fraser Hornby de bal van een meter of 35 in het doel schoot.

Jong Oranje wist vrij snel orde op zaken te stellen. AZ'er Teun Koopmeiners schoot een vrije trap binnen, waardoor men in Doetinchem alsnog mocht hopen op de winst. Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd ging het echter helemaal mis. Nadat Richairo Zivkovic twee kansen onbenut liet, moest Pablo Rosario met rood van het veld. De PSV'er haalde een doorgebroken Schot neer, die een strafschop kreeg.

Hornby, die ook verantwoordelijk voor de 0-1, schoot de 1-2 achter Bijlow. Door de nederlaag van Jong Oranje heeft de ploeg van Van de Looi een wonder nodig om zich alsnog te plaatsen voor het EK. Jong Oekraïne is Oranje door een 1-0 zege op Andorra gepasseerd.