Roda JC zorgt voor vraagtekens met betaalstop: 'Is de club nog levensvatbaar?'

Roda JC zorgt voor vraagtekens met betaalstop: 'Is de club nog levensvatbaar?'

12-09-2018 19:42
110

Een deel van de Kerkraadse gemeenteraad is klaar met Roda JC. De gedegradeerde club heeft de afgelopen maanden een forse huurachterstand opgebouwd.

De financiële problemen van Roda JC zorgen voor discussie in de Kerkraadse politiek. De SP zet openlijk vraagtekens bij de levensvatbaarheid van de club. 'Die vraag komt op nu de leiding van Roda JC de gemeente Kerkrade voor de zoveelste keer voor het blok wil zetten', aldus de politieke partij.

Wat blijkt: Roda JC betaalt sinds april geen huur meer voor het stadion. De club heeft laten weten nog maar de helft (400.000 euro) van het totale bedrag (800.000 euro) te kunnen betalen. Hier is de huur, maar ook het aflossen van leningen bij inbegrepen. Het voorstel om het jaarlijkse bedrag te halveren, zorgt ervoor dat de betalingsachterstand elk jaar met 300.000 euro oploopt.

'Deze voorstellen doen onze wenkbrauwen fronsen en we vragen ons af of Roda JC in haar pogingen om de gemeente Kerkrade telkens weer als flappentap te willen gebruiken nog wel enige realiteitszin heeft', aldus de SP. 'De vraag is nu of we nog een financiële injectie moeten geven aan een club die steeds weer voor geld aanklopt bij de gemeente. Is Roda JC nog levensvatbaar?'