Neymar hekelt 'gebrek aan respect': 'Dit accepteer ik niet, dit moet stoppen'

Neymar hekelt 'gebrek aan respect': 'Dit accepteer ik niet, dit moet stoppen'

12-09-2018 22:02
49

Neymar is klaar met de kaarten die hij krijgt voor zijn vermeende schwalbes. Na de oefeninterland van Brazilië tegen El Salvador (5-0) hekelt de grote ster van de Seleção het 'gebrek aan respect' van de scheidsrechter.

Neymar kreeg tegen El Salvador een gele kaart voor simuleren, maar dat was in zijn ogen een foute beslissing van scheidsrechter Jair Marrufo. "Ik weet niet goed hoe ik met mijn reputatie om moet gaan, maar dit zal ik absoluut niet zomaar accepteren", foetert de aanvaller in gesprek met Globo Esporte. "Dit moet stoppen."

Wedden

Meer odds

"Ik kan er in de wedstrijd niets aan veranderen, dus ik zei op dat moment ook niets en ben doorgegaan met voetballen. Maar het is erg frustrerend", vervolgt Neymar. "Dit is een gebrek aan respect: niet alleen naar mij, maar ook naar mijn ploeggenoten. Deze jongen (scheidsrechter Marrufo, red.) wordt aangesteld voor een wedstrijd van de Braziliaanse ploeg, wat een erg serieuze taak is, en dan doet hij dit... Ik vind het niet correct."

Neymar kreeg tijdens en na het WK veel over zich heen vanwege zijn theatrale gedrag. In de ogen van de Braziliaan, die in clubverband voor Paris Saint-Germain, wordt hij sindsdien gezocht door de arbitrage.