Ajax wil veiligheid in stadion zelf garanderen: beslissing ligt bij burgemeester

Ajax wil veiligheid in stadion zelf garanderen: beslissing ligt bij burgemeester

13-09-2018 06:50
52

Ook als de politie de aangekondigde staking doorzet, hoopt Ajax dat het thuisduel met FC Groningen van zaterdagavond doorgaat. Dat meldt De Telegraaf. De Amsterdamse club wil in dat geval zelf de veiligheid in het stadion garanderen.

"We hebben in een gesprek met de gemeente en de politie aangegeven samen met FC Groningen ook zonder politie-inzet de veiligheid in het stadion te kunnen garanderen", laat een woordvoerder van Ajax weten aan de ochtendkrant. De KNVB meldde al dat er uit veiligheidsoverwegingen mogelijk een streep gaat door wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.

Wedden

Meer odds

Clubs en gemeentes werken aan alternatieven, maar het is de vraag of alle burgemeesters daarmee akkoord gaan. Ajax gaf in het verleden vaker aan met eigen steward-inzet een staking te kunnen opvangen. "Maar de burgemeester (Femke Halsema, red.) gaat over openbare orde en veiligheid en heeft vanzelfsprekend ook met omstandigheden buiten het stadion te maken", aldus de woordvoerder.

"Zij neemt ons advies mee, maar beslist na afstemming met de 'driehoek' (politie, openbaar ministerie en gemeente, red.) uiteindelijk zelf over het al dan niet doorgaan." Vier dagen na het treffen met Groningen wacht het duel met AEK Athene in de Champions League.