FIFA-rating Cruijff roept vragen op: 'Dichter tegen Pelé en Maradona verwacht'

FIFA-rating Cruijff roept vragen op: 'Dichter tegen Pelé en Maradona verwacht'

Gepubliceerd: vrijdag 14 september 2018 om 08:50vr 14-09-2018 om 08:50

In de nieuwste editie van FIFA is ook Johan Cruijff vrij te spelen in de Ultimate Team-modus. World of Cruijff besloot onlangs toe te staan dat Cruijff in het spel zou worden verwerkt. Erg tevreden met de stats van de grootste voetballer van Nederland zijn ze echter niet.

Dat stelt Carol Thate, die sinds 2016 directeur is van de World of Cruijff, tegenover Voetbal International. "Die rating is een hot item geworden. Ook wij vinden de rating lager dan wij hadden verwacht. Wij dachten dat Johan dichter tegen Pelé en Maradona zou zitten", aldus Thate. In Ultimate Team zijn drie versies van Cruijff te vinden. Bij de beste versie heeft Cruijff een rating van 94. Pelé (98) en Maradona (97) zitten hoger.

Volgens Thate had World of Cruijff daar geen invloed op. "Het voetbal van Cruijff moet nauwkeurig worden vertegenwoordigd. Dus dat benadruk je, en vervolgens geef je de kenmerken van Johan Cruijff weer. Cruijff Football weet alles van die voetbalvisie. Zij zijn daar nauw bij betrokken geweest. Maar ja, je kunt dat bij de makers van het spel niet van tevoren vastleggen. Op de rating hebben wij geen invloed."

Stiekem hoopt Thate dat er nog wat wordt gedaan aan de rating van Cruijff. "De maker wordt nu door veel mensen over die rating aangesproken. Ik weet niet of ze het zullen aanpassen, maar Johan verdient het goed te worden vertegenwoordigd."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

All of Johan’s ICON cards in FIFA 19 have been revealed! 🎮⚽️ #CruyffLegacy

Een bericht gedeeld door Johan Cruyff (@johancruyff) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws