Ten Hag hekelt 'onzin' over Ajacied: Niet vergeten: hij werd derde op het WK

Ten Hag hekelt 'onzin' over Ajacied: "Niet vergeten: hij werd derde op het WK"

Gepubliceerd: vrijdag 14 september 2018 om 13:30vr 14-09-2018 om 13:30

Erik ten Hag is het niet eens met de kritiek op Daley Blind. De Ajax-verdediger kreeg in de media de wind van voren na twee matige optredens bij het Nederlands elftal.

"Het Nederlands elftal ligt altijd onder een vergrootglas, dat is logisch. Maar Daley kan ermee omgaan", begint Ten Hag op de persconferentie voor FC Groningen-thuis. "Met het grootste gedeelte van de kritiek ben ik het niet eens. Wat er links en rechts gechargeerd naar boven komt, is onzin natuurlijk."

"Daley heeft dit seizoen al veel goede wedstrijden gespeeld. Hij verdient meer respect na alles wat hij heeft gedaan bij Manchester United en bij Oranje. Laten we niet vergeten: hij werd derde op het WK. Het slaat nergens op wat zogenaamde kenners, experts uitkramen."

Ten Hag zag dat Blind bij Oranje werd gebruikt als linksback, terwijl hij bij Ajax in het centrum staat. "Dat is zijn beste positie en daar zullen we hem bij Ajax zoveel mogelijk gebruiken. Hij heeft dit seizoen ook al laten zien dat hij als linksback kan functioneren. Je wordt niet derde van de wereld als je niet kunt verdedigen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws