'Dutch Wonderkid' krijgt groen licht en mag voor Liverpool spelen: Geweldig

'Dutch Wonderkid' krijgt groen licht en mag voor Liverpool spelen: "Geweldig"

Gepubliceerd: vrijdag 14 september 2018 om 18:15vr 14-09-2018 om 18:15

Ki-Jana Hoever heeft groen licht gekregen om uit te komen voor Liverpool. De zestienjarige verdediger maakte in augustus de overstap naar de Premier League, maar had nog niet de juiste papieren. 

Inmiddels heeft zowel Liverpool als Hoever groen licht gekregen en mag de speler wedstrijden voor The Reds gaan spelen. Hoever zal uitkomen voor Liverpool O18, waar Barry Lewtas de manager is. "Dit is geweldig voor hem", zegt hij tegen The Liverpool Echo, dat hem een 'Dutch Wonderkid' noemt. "Het is een goede jongen. Het zijn allemaal jonge jongens die willen spelen."

Hoever kreeg vrijdagochtend het nieuws te horen. "Ik sprak hem vanmorgen en hij is hartstikke blij dat hij nu beschikbaar is. Zijn avontuur begint nu. Hij kan nu trainen en zich in het elftal knokken. Het is erg spannend voor ons allemaal."

Lewtas probeert Hoever te beschrijven. "Hij heeft veel positieve eigenschappen. Ik wil hem niet te veel verkopen. Ajax is een geweldige club en hij komt met hoge verwachtingen binnen. Hij is een international. Ik wil hem niet te veel ophemelen en te veel druk op zijn schouders leggen. Zijn avontuur hier is nog jong. Hij heeft wat tijd nodig om te wennen. Wat ik kan zeggen is dat hij erg goed traint en ik denk dat hij hier erg goed past."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws