Heracles wint spektakelstuk in Friesland: Peterson naast El Khayati en Huntelaar

16-09-2018 16:24
33

Heracles Almelo is de trotse nummer vier van de Eredivisie. Op bezoek bij sc Heerenveen won de ploeg van trainer Frank Wormuth met veel spektakel van sc Heerenveen: 3-5.

Heracles pakte dit seizoen een punt bij Ajax, won van ADO Den Haag en AZ, ging onderuit tegen Willem II en zondag voegden de Almeloërs nog eens drie punten toe aan het seizoenstotaal. Het bal werd geopend door Adrián Dalmau, de vogelvrij de 0-1 binnentikte.

Het antwoord van Heerenveen liet even op zich wachten, maar op slag van rust was het wel raak: Sam Lammers ontworstelde zich van de Heracles-defensie en zorgde voor de gelijkmaker. Meteen na rust kwam Heracles weer op voorsprong door een doelpunt van Lerin Duarte.

Dat was het startschot voor een spectaculaire tweede helft, waarin het doelpunten regende. Vanaf de strafschopstip maakte Sam Lammers zijn tweede treffer van de middag: 2-2. Even later werd het 2-3. Een vrije trap van Kristoffer Peterson werd van richting veranderd.

Wonder boven wonder toonde Heerenveen wéér veerkracht en werd het 3-3 via Morten Thorsby. Vijf minuten later, in de 72ste minuut kwam Heracles voor de vierde keer op voorsprong. Peterson maakte met enig fortuin zijn zesde doelpunt van het seizoen, waardoor hij samen met Nasser El Khayati en Klaas-Jan Huntelaar de topscorerslijst in de Eredivisie aanvoert.

Na de 3-4 van Peterson zorgde Heracles voor de beslissing: Mo Osman passeerde keeper Warner Hahn voor de 3-5. Heerenveen wist zich niet nóg een keer terug te vechten. De Friezen hebben in de eerste vijf wedstrijden van het seizoen vijf punten verzameld. Heracles presteert boven verwachting met tien punten.