Ronaldo scoort twee keer en bezorgt Juventus drie punten in Italiaanse topper

16-09-2018 17:05
25

Cristiano Ronaldo is van de hatelijke nul af bij Juventus. In de thuiswedstrijd tegen Sassuolo maakte de Portugese ster beide doelpunten: 2-1.

Ronaldo stond na drie Serie A-optredens nog droog en begon dus gemotiveerd aan de thuiswedstrijd tegen het verrassend goed presterende Sassuolo. Na vijftig minuten was het eindelijk raak voor de 33-jarige aanvaller: met een simpele intikker opende hij de score.

Een kwartier later was het weer raak. Ronaldo werd weggestuurd aan de linkerkant en mikte de bal met veel precisie in de lange hoek: 2-0. De tegentreffer van Sassuolo-spits Khouma Babacar in blessuretijd kwam vervolgens te laat.

Juventus maakte het duel overigens af met tien man door een rode kaart voor Douglas Costa. De Braziliaanse aanvaller ging zijn boekje te buiten door een elleboog, kopstoot én fluim uit te delen aan Federico Di Francesco. Na ingrijpen van de VAR moest Costa inrukken.

Door de overwinning blijft Juventus foutloos in de Serie A met twaalf punten uit de eerste vier wedstrijden. Sassuolo heeft er vijf minder en is de huidige nummer drie.