Gullit: 'Als men daarachter komt, heeft hij geen leven meer'

Gullit: 'Als men daarachter komt, heeft hij geen leven meer'

Gepubliceerd: maandag 17 september 2018 om 07:59ma 17-09-2018 om 07:59

Ruud Gullit is trots op zijn zoon Maxim. Gullit jr. speelt op zeventienjarige leeftijd in de jeugd van AZ en is volgens zijn vader goed bezig. Gullit merkt wel dat zijn zoon graag op eigen benen wil staan en niet wil varen op het succes van zijn vader.

"Het vervelende is dat als hij ergens voor geselecteerd wordt, mensen zeggen: oh, dat komt zeker door je vader? Dat is wel irritant", zegt Gullit bij Rondo van Ziggo Sport. "Als er een ding is waar je je níet mee moet bemoeien, is het daar wel mee. Als men erachter komt dat je er invloed op hebt, heeft hij geen leven meer."

Dit weekend speelde Maxim met AZ tegen NAC O19, waar Sydney van Hooijdonk, de zoon van Pierre van Hooijdonk speelt. Ook over hem is Gullit lovend. "Dat was echt heel leuk om te zien. Hij lijkt qua vrije trappen sprekend op z'n vader."

"Wat ik leuk vind van Sydney is dat je het gevoel hebt dat het een goal is als hij een-tegen-een met de keeper komt te staan. Hij heeft het instinct van een echte spits. Hij heeft een contract nu en traint al met het eerste. Hij komt eraan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws