Geschrokken Til: Maar ik zag de beelden en dacht: oh god

Geschrokken Til: "Maar ik zag de beelden en dacht: oh god"

Gepubliceerd: maandag 17 september 2018 om 08:57ma 17-09-2018 om 08:57

Weer slaagde AZ er niet in een topwedstrijd te winnen, maar Guus Til blijft strijdbaar. De aanvoerder van AZ ziet geen reden om het over een andere boeg te gooien nu er opnieuw niet van een topclub is gewonnen. Zondag kwam AZ niet verder dan 1-1 tegen Feyenoord.

"Ik doe hetzelfde als altijd, waarom zou het anders moeten?", vertelt Til aan de NOS. De jonge middenvelder stapte niet met een andere motivatie het veld op, maar had wel een duidelijk doel voor ogen. "Ik had wel het gevoel: we moeten Feyenoord pakken vanwege de bekerfinale." AZ verloor die van Feyenoord in april.

Nadat AZ op 1-0 was gekomen pakten donkere wolken zich samen boven het AFAS Stadion. Myron Boadu brak zijn enkel en werd per brancard afgevoerd. Het zorgde voor een schok bij de spelers van AZ. "Ik denk dat je in het veld al zag dat we een beetje aangeslagen waren. Dat zou niet moeten, maar het is natuurlijk vreselijk", zegt Til.

Til dacht eerst dat het om de knie van Boadu ging. "Toen ik hoorde dat het iets anders was, hoopte ik dat het mee zou vallen. Maar ik zag de beelden en dacht: oh god. Het is zo sneu voor zo'n jonge jongen. Dat klinkt misschien gek, want ik ben zelf ook jong", zegt Til (20).

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws