Update: Toch geen rentree voor Dolberg: nieuwe klachten houden spits aan kant

Update: Toch geen rentree voor Dolberg: nieuwe klachten houden spits aan kant

Gepubliceerd: maandag 17 september 2018 om 17:43ma 17-09-2018 om 17:43

Niet alleen Kasper Dolberg maakt maandagavond bij Jong Ajax zijn eerste minuten na maanden blessureleed. Vaclav Cerny staat óók voor zijn rentree.

"Daar ben ik heel blij mee", vertelt Ten Hag aan Ajax TV. "Vaclav en Kasper hebben lange tijd niet gespeeld. Vaclav zelfs heel lang niet. Kasper ook heel lang niet, maar tussendoor had het er een paar de schijn van dat hij terug zou komen. Het is ontzettend goed voor het team dat ze terug gaan keren en de volgende stap zetten in het revalidatietraject."

Dolberg speelde dit seizoen nog geen minuut, terwijl Cerny bijna een jaar geleden een zware knieblessure opliep. Ten Hag heeft wel een idee hoe zwaar de afgelopen periode is geweest voor de jonge aanvallers. "Dat is vreselijk. Als je als jonge speler heel lang moet toekijken, is dat ontzettend vervelend, teleurstellend en frustrerend."

Het is nog niet bekend of Dolberg en Cerny snel weer inzetbaar zijn voor Ajax. Ten Hag wil eerst afwachten hoe de twee reageren op hun minuten bij Jong Ajax. "Ze kijken er naar uit om weer te spelen. Die wedstrijdervaring hebben ze nodig, want hun uiteindelijke doel is om weer in de Arena te spelen."

Update 17:43 uur: Kasper Dolberg zal maandagavond toch niet zijn rentree maken bij Jong Ajax. De Deense spits kampt met klachten in de knieholte.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws