Kritiek op late wissel Van Bronckhorst: 'Uit angst om die wedstrijd te verliezen'

Kritiek op late wissel Van Bronckhorst: 'Uit angst om die wedstrijd te verliezen'

17-09-2018 21:27
27

Feyenoord kwam dit weekend niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij AZ Alkmaar. Achteraf werd veel gesproken over het late inbrengen van Nicolai Jörgensen, de van een blessure herstelde Deense spits.

Jörgensen kwam ook nog eens als vervanger van de andere spits: Robin van Persie. "Hij wordt niet alleen heel laat ingebracht, als je de strijd aan wilt gaan met Ajax en PSV kun je niet tevreden zijn met een 1-1 stand in Alkmaar, dus dan moet je ergens risico nemen", aldus Dennis van Eersel in FC Rijnmond.

Volgens Van Eersel was dat vergelijkbaar met de wedstrijd van vorig seizoen op bezoek bij VVV. "Toen verloor Feyenoord zelfs na die veilige wissel. Dat was toen extra wrang. Het is uit angst om die wedstrijd te verliezen, zeker met de kwetsbaarheid op het middenveld en hoe AZ daar tegenover stond." Volgens Harry van der Laan zag Van Bronckhorst een gelijkspel als het maximaal haalbare. "Hij was bang voor het middenveld van AZ. (...) AZ is een heel aardige ploeg en als dat draait is dat zelfs een hele goede ploeg."