Spits maakt er elf in monsterzege bij amateurs: 'Dit sloeg helemaal nergens op'

Spits maakt er elf in monsterzege bij amateurs: 'Dit sloeg helemaal nergens op'

Gepubliceerd: maandag 17 september 2018 om 21:43ma 17-09-2018 om 21:43

Een bijzonder voetbalweekend voor SC Helmondia: de zondag derdeklasser was in de beker met liefst 0-24 te sterk voor tegenstander HVV Helmond, dat uitkomt in de vijfde klasse. Na een 0-7 ruststand besloten nog maar negen spelers van de thuisploeg terug te keren op het veld.

"Ik had niet echt het gevoel dat er blessures waren, maar we waren wel verbaasd. Tegen mijn team heb ik gezegd dat we moesten blijven tikken. Dat de score dan zo hoog uitvalt, had niemand verwacht", aldus trainder Davy Manders in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Volgens spits Amos Letwory, goed voor elf (!) doelpunten, was het een aparte middag. "Dit sloeg helemaal nergens op. Voetbal speel je met elf tegen elf, maar na rust stond HVV ineens nog maar met negen spelers op het veld. En gaandeweg de tweede helft waren er zelfs nog maar zeven over. Ze hadden allemaal last van blessures, maar er leek meer aan de hand", vertelt hij aan Omroep Brabant.

Volgens Letwory liep het onderling erg moeizaam bij de thuisploeg. "Al tijdens de eerste helft wilde een speler van het veld stappen omdat hij het niet meer zag zitten. Ik zeg nog tegen die gast: 'Kom op, blijf staan en doe gewoon je best.' Maar ze boden weinig weerstand. Bij rust stond het al 0-7 en we hadden ook met 0-30 kunnen winnen. HVV moet zich eigenlijk diep schamen voor deze wedstrijd, het was schandalig."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws