Helmond Sport woedend over charge van Cerny: 'Als een grensrechter dat niet ziet'

Helmond Sport woedend over charge van Cerny: 'Als een grensrechter dat niet ziet'

Gepubliceerd: dinsdag 18 september 2018 om 08:03di 18-09-2018 om 08:03

Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel heeft zich maandagavond volop kunnen onderscheiden tijdens het Keuken Kampioen Divisie-duel met Jong Ajax. De 21-jarige Limburger was volgens het Eindhovens Dagblad goed voor liefst achttien reddingen.

Van Gassel had zich al voorbereid op een drukke maandagavond. "Hoewel het verdedigend dit seizoen goed staat bij ons, weet je dat als je hier komt, je meerdere kansen tegen gaat krijgen. Ik moet er dan gewoon staan." Dat lukte de doelman aardig: Van Gassel stopte een strafschop van de Braziliaan Danilo Pereira en was goed voor nog veel meer reddingen. "Ik hoorde het ja, maar ik heb zelf niet geteld", vertelde hij na afloop aan het ED.

Helmond Sport ging uiteindelijk toch onderuit, door twee treffers van Dani de Wit. Trainer Rob Alflen kon leven met de nederlaag, maar was furieus over de niet gegeven rode kaart voor Vaclav Cerny. De Tsjech maakte zijn rentree na langdurig blessureleed, maar onderscheidde zich in negatieve zin met een harde overtreding op Dean Koolhof. "Het was recht voor onze neus. Als een grensrechter op acht meter staat en dat niet ziet, dan moet je jezelf afvragen of je dit voor de rest van je leven wil blijven doen", liet Alflen weten.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws