Heracles treurt om wegvallen 'hoofd van het team': Er moet een wonder gebeuren

Heracles treurt om wegvallen 'hoofd van het team': "Er moet een wonder gebeuren"

Gepubliceerd: dinsdag 18 september 2018 om 08:28di 18-09-2018 om 08:28

Heracles Almelo won zondagmiddag met liefst 3-5 bij sc Heerenveen en staat nu met Feyenoord op een gedeelde derde plek, maar kan daar nauwelijks van genieten. Het wegvallen van aanvoerder Robin Pröpper overschaduwt de knappe prestaties van zijn ploeg.

De 24-jarige verdediger blesseerde zijn knie terwijl hij in een duel met Michel Vlap een penalty weggaf en moest per brancard van het veld verlaten. "Er moet een wonder gebeuren, willen we hem niet maanden kwijt zijn", is de weinig hoopgevende prognose van trainer Frank Wormuth. Het wegvallen van Pröpper is een groot gemis, laat de 58-jarige Duitser weten aan TC/Tubantia. "We hebben het hoofd van ons team verloren. Robin werd dit seizoen unaniem verkozen tot aanvoerder, hoe vaak gebeurt dat? Hij is een fantastische persoonlijkheid, een leider."

Wormuth ging ook in op de spectaculaire zege in Friesland, waarin Heracles tot drie keer toe een treffer tegen kreeg uit een standaardsituatie. De trainer baalt daarvan en heeft een opvallende oplossing bedacht om het aantal overtredingen rond het strafschopgebied terug te dringen. "Vorige week zijn we gaan rugbyen. De spelers leerden om het lijf van de tegenstander te voelen, zonder een overtreding te maken. Hard, maar eerlijk", vertelt hij. "De boodschap is: altijd druk zetten, maar overtredingen voorkomen."

Lees ook: Heracles-aanvoerder schreeuwt het uit: "Het gaat niet zo goed met hem"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws