Engelse krant schrijft over 'elegante' De Ligt en Bergwijn: 'Weggestuurd bij Ajax'

Engelse krant schrijft over 'elegante' De Ligt en Bergwijn: 'Weggestuurd bij Ajax'

18-09-2018 14:13
75

The Daily Mirror heeft hoge verwachtingen van Steven Bergwijn en Matthijs de Ligt. De vleugelaanvaller van PSV en de captain van Ajax kunnen dit seizoen hoge ogen gooien in de Champions League, denkt de Engelse boulevardkrant. 

The Daily Mirror fabriceerde een lijstje met daarop negen aanstormende talenten die te bewonderen zijn in het miljardenbal. Naast De Ligt en Bergwijn worden ook Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Rodri (Atlético Madrid), Kylian Mbappé (PSG), Weston McKennie (Schalke 04), Gedson Fernandes (Benfica), Tanguy Ndombele (Olympique Lyon) en Goncalo Guedes (Valencia) in de spotlights gezet. 

Van De Ligt weet men dat hij 'nu al, op negentienjarige leeftijd, basisklant is bij het Nederlands elftal'. 'De Ligt is een elegante verdediger die in het afgelopen jaar fysiek enorm gegroeid is. Barcelona heeft hem op het oog als toekomstig opvolger van Gerard Pique'. 

Over Bergwijn: 'Op dertienjarige leeftijd werd hij weggestuurd door Ajax. De laatste jaren laat Bergwijn bij PSV zien dat men in Amsterdam een verkeerde inschatting heeft gemaakt. Vorig seizoen scoorde hij acht keer, nu staat de teller al op vier goals in de eerste vijf competitiewedstrijden.'

PSV begint dinsdagavond aan de groepsfase met een uitwedstrijd tegen FC Barcelona. Ajax ontvangt woensdag AEK Athene in Amsterdam.