Sparta heeft eigen Frenkie de Jong: Hij is goed, heel goed

Sparta heeft eigen Frenkie de Jong: "Hij is goed, heel goed"

Gepubliceerd: dinsdag 18 september 2018 om 19:12di 18-09-2018 om 19:12

Bij Sparta is men erg onder de indruk van Halil Dervisoglu. De achttienjarige aanvaller heeft volgens routinier Thomas Verhaar de potentie om wellicht de 'Frenkie de Jong' van Sparta te worden.

"Hij is goed, heel goed, maar heel jong", vertelt Verhaar bij FC Afkicken. "Hij is echt ongelooflijk talentvol. Ik zie hem dingen doen die ik in de tijd dat ik bij Sparta zit nog niemand heb zien doen. Ook op trainingen."

Verhaar zegt dat Dervisoglu 'buitencategorie' is en dat hij voor Sparta-begrippen de nieuwe 'Frenkie de Jong' kan worden. "Die potentie heeft hij! Voor ons dan, hè. Dat is anders dan dat hij bij Ajax zou spelen. Voor ons is hij wel buitencategorie, maar wat ik zei: hij is jong en ik heb nog niet heel vaak een jonge spits op seniorenniveau topscorer of heel erg bepalend zien zijn. Dus, ik verwacht dat hij ook de grillen van een jonge speler zal blijven hebben."

Dervisoglu mocht dit seizoen drie keer zijn opwachting maken in het elftal van Henk Fraser. De achttienjarige Turkse aanvaller maakte tot dusver twee doelpunten voor de Kasteelclub. Vorig seizoen was hij vaste waarde bij Jong Sparta.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws