Hendrix: 'Voor mijn idee zijn zelfs de ballenjongens van Barça erop getraind'

Hendrix: 'Voor mijn idee zijn zelfs de ballenjongens van Barça erop getraind'

Gepubliceerd: woensdag 19 september 2018 om 07:19wo 19-09-2018 om 07:19

Jorrit Hendrix hield met PSV de schade lang beperkt op bezoek bij FC Barcelona, maar de Eindhovenaren dropen uiteindelijk met een 4-0 nederlaag af. Volgens de middenvelder had er meer ingezeten.

"Zij zijn zo snel aan de bal, in de omschakeling ligt de ruimte. Dat is hun manier van spelen. Voor mijn idee zijn zelfs de ballenjongens erop getraind dat ze die ballen zo snel mogelijk het veld in gooien", laat Hendrix weten in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Barça maakte het verschil pas in het laatste kwartier. PSV kwam er daarvoor af en toe gevaarlijk uit. "Tegen zo'n ploeg heb je ook geluk nodig. We stonden goed, hielden het lang vol. Op een gegeven moment worden de ruimtes groter en scoren zij gelijk een paar keer. Dat is ook een kwaliteit."

Het was vooral Lionel Messi die van de ruimte profiteerde. Hendrix probeerde het hem zo lastig mogelijk te maken. "Het zijn goede spelers waar je tegen speelt. Je kan wel kort zitten, maar ook weer niet te kort. Dan gaan ze je voorbij. Je moet druk houden, ze proberen terug te dringen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws