PSV-aanvaller kijkt uit naar topper tegen Ajax: 'Ze zullen ongetwijfeld goed zijn'

PSV-aanvaller kijkt uit naar topper tegen Ajax: 'Ze zullen ongetwijfeld goed zijn'

Gepubliceerd: woensdag 19 september 2018 om 11:30wo 19-09-2018 om 11:30

Aankomende zondag staat in Eindhoven de topper tussen PSV en Ajax op het programma. Voor Steven Bergwijn betekent het een wedstrijd tegen de ploeg waar hij in de jeugd voor speelde.

De aanvaller stelt daar zelf niet zo mee bezig te zijn. "Dat is al zo lang geleden. (...) Ik heb ook geen spannend gevoel of zo, en het is ook niet zo dat ik die club haat. Ik heb er gevoetbald, meer niet. Die emoties spelen allemaal niet meer", aldus Bergwijn hij tegenover Voetbal International.

Vorig seizoen slaagde Bergwijn er al in tegen de Amsterdammers te scoren. "Scoren in de kampioenswedstrijd tegen Ajax was wel heel bijzonder", lacht hij. "Vroeger speelden we die wedstrijd op de veldjes na. Ik was van Ajax naar PSV gegaan. Ik was dus PSV en scoorde in de kampioenswedstrijd. Dat het dan later exact zo uitkomt, is natuurlijk speciaal. Helemaal omdat we de titel pakten."

Bergwijn verwacht dat titelconcurrent Ajax met revanchegevoelens afreist naar het Phillips stadion. Wie er favoriet is, interesseert Bergwijn niet. "Dat is allemaal gepraat. Je moet het op het veld laten zien. Daar ben ik mee bezig. Ik kijk eigenlijk helemaal nooit naar de tegenstander en welke spelers ze hebben gehaald. Ze zullen ongetwijfeld goed zijn, anders spelen ze niet bij Ajax."

Poll

Zie jij Bergwijn bij een Europese topclub eindigen?

(2219 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws