Verdriet om overleden dochter De Graafschap-speler: Het is heel emotioneel

Verdriet om overleden dochter De Graafschap-speler: "Het is heel emotioneel"

Gepubliceerd: woensdag 19 september 2018 om 16:14wo 19-09-2018 om 16:14

De Graafschap-speler Jordy Tutuarima zit de laatste dagen in een achtbaan van emoties. Hij werd vader van een tweeling, maar één van de meisjes haalde het niet. De Graafschap-trainer Henk de Jong leeft mee.

Tutuarima werd dinsdag vader van dochter Jordan. Het andere meisje, Nyla, overleed. "Het is heel emotioneel", reageert De Jong bij Omroep Gelderland. "Vorige week was het bij ons al bekend, maar gisteren zijn de twee meisjes gekomen. Aan de ene kant kunnen ze gelukkig ook genieten, maar aan de andere kant moeten er natuurlijk dingen geregeld worden en is er het verdriet."

"Daarom is het ook goed dat het nu zo naar buiten komt", vervolgt de trainer van De Graafschap. "Dan kun je het ook samen verwerken. Het geluk mag je hebben, maar voor het verdriet krijg je heel veel warmte uit de voetballerij. Ze zeggen vaak dat dit wereldje kil en betrekkelijk is. Dat is ook wel eens zo, maar op dit soort momenten is de voetballerij juist heel warm."

Tutuarima stond afgelopen zaterdag tegen VVV-Venlo nog wel in de basis, maar werd na één helft gewisseld. In de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo (vrijdag) zal de middenvelder ontbreken. De uitvaart is volgende week maandag.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws