Memphis keert terug: Iedereen weet dat mijn verhaal geen succes was

Memphis keert terug: "Iedereen weet dat mijn verhaal geen succes was"

19-09-2018 16:27
37

Memphis Depay keert woensdagavond terug in Engeland. Manchester City, stadgenoot van zijn oude club Manchester United, is in de eerste speelronde van de Champions League de tegenstander in het Etihad Stadium.

Memphis kan niet wachten. "Het is de eerste keer dat ik weer in Manchester ben sinds mijn vertrek", vertelt de 24-jarige aanvaller, die United in januari 2017 verliet voor Lyon. "Het voelt speciaal. Ik heb zin in de wedstrijd tegen City. Manchester is natuurlijk nog steeds rood. We gaan proberen een goed resultaat neer te zetten."

In Manchester heeft Memphis naar eigen zeggen wat te bewijzen. United betaalde in 2015 een slordige 33 miljoen euro voor hem aan PSV, maar op Old Trafford wist de Oranje-international niet te slagen. "Iedereen weet dat mijn verhaal bij Manchester United geen succes was", erkent Memphis.

"Iedereen ziet dat en ik voel het zelf ook. Ik had graag gezien dat het anders was gegaan, maar er zijn dingen gebeurd. Na één seizoen kreeg ik bijna geen speeltijd meer. Ik was jong, kreeg weinig kansen, maar in het eerste seizoen heb ik ook niet het niveau laten zien wat ik in me dacht te hebben."