Van der Sar: 'Het heeft te lang geduurd, hebben het een paar jaar moeilijk gehad'

Van der Sar: 'Het heeft te lang geduurd, hebben het een paar jaar moeilijk gehad'

Gepubliceerd: woensdag 19 september 2018 om 18:28wo 19-09-2018 om 18:28

Edwin van der Sar is blij dat Ajax weer terug is in de Champions League. De algemeen directeur erkent dat de Amsterdammers de vruchten plukken van het feit dat de selectie snel op orde was.

"Uiteindelijk is het een competitie waar je dolgraag in wil spelen, waar de grote clubs inzitten. Als Nederland en als Ajax moet je daarbij zijn. Het heeft te lang geduurd dat we hier weer actief zijn", zegt Van der Sar tegen Veronica. "We hebben het een aantal jaar moeilijk gehad. Vorig jaar november hebben we gezegd: het moet gewoon op tijd klaar zijn."

"Je moet gewoon vier, vijf weken kunnen trainen met het elftal. Dat heeft dit jaar wel uitgewezen", vervolgt de oud-doelman, die duidelijk is over de doelstelling van Ajax. "De doelstelling was de Champions League halen. Dat is afgevinkt. Nu pak je de volgende stap: Europees overwinteren. Is dat plaats twee of drie? Sommige mensen zeggen misschien dat Athene het minste broertje is, dat Benfica en Ajax voor de tweede plaats gaan en Bayern te sterk is. Ik moet het maar zien."

Van der Sar hoorde al in een vroeg stadium dat Matthijs de Ligt niet zou spelen. "Natuurlijk heb je het liefst al je sterkste spelers, maar dit geeft andere jongens de mogelijkheid om zich te laten gelden. Dat Carel (Eiting, red.) nu start is voor hem fantastisch." Zelf blijft Van der Sar rustig. "Ik ben van nature rustig. En dat zal ik altijd zijn. Natuurlijk kan ik wel eens geïrriteerd of blij zijn, maar ik ben vrij oppervlakkig. Ik vind het belangrijk dat de mensen het naar hun zin hebben."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws