Groep F: Lyon stunt met ijzersterke Memphis tegen Manchester City

Groep F: Lyon stunt met ijzersterke Memphis tegen Manchester City

Gepubliceerd: woensdag 19 september 2018 om 22:59wo 19-09-2018 om 22:59

Olympique Lyon heeft met een goede Memphis Depay gewonnen van Manchester City. In het Etihad Stadium werd het zéér verrassend 1-2 in het voordeel van de Fransen.

Manchester City was in de eerste helft tegen Lyon all over the place en keek na 26 minuten tegen een achterstand aan. Maxwel Cornet ontsnapte aan de aandacht van de verdediging en tekende voor de openingstreffer. Daarmee was het nog niet gedaan. Op slag van rust maakte Nabil Fekir er zelfs 0-2 van. Hij strafte op aangeven van Memphis geklungel in de City-defensie af en rondde ijzersterk af.

In de tweede helft ging Manchester City - ongetwijfeld na een donderspeech van assistent-trainer Mikel Arteta - nadrukkelijk op zoek naar doelpunten. Dat lukte, want Bernardo Silva maakte er na 67 minuten 1-2 van. Tussendoor had Memphis veel pech met een schot op de paal. Lyon gaf de voorsprong echter niet meer uit handen en begint de Champions League-campagne met een grote stunt.

Shakhtar Donetsk - Hoffenheim
In Oekraïne bleef het gelijk tussen Shakhtar Donetsk en Hoffenheim. De Duitsers kwamen op voorsprong door een knappe goal van Florian Grillitsch, die scoorde met een leep stiftje. Het antwoord van Shakhtar bleef niet lang uit. Ismaily, nota bene een linksback, maakte een lange rush en rondde af met buitenkantje links, buiten het bereik van de Hoffenheim-doelman.

Kort voor rust kwam Hoffenheim voor de tweede keer op voorsprong. Havard Nordtveit zorgde koppend voor de 1-2. Maar opnieuw kon de Bundesliga-club het verschil niet vasthouden: Maycon Barberan tekende tien minuten voor tijd voor de eindstand: 2-2. Shakhtar Donetsk en Hoffenheim zijn nu de nummers twee en drie in groep F, terwijl Lyon aan de leiding gaat. Manchester City is hekkensluiter.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws