Gullit brengt Boadu-probleem onder aandacht in Engeland: 'Niet gewend aan tackles'

Gullit brengt Boadu-probleem onder aandacht in Engeland: 'Niet gewend aan tackles'

Gepubliceerd: donderdag 20 september 2018 om 08:20do 20-09-2018 om 08:20

Ruud Gullit maakt zich zorgen over de 'inburgering' van kunstgras in Nederland. De voormalig wereldvoetballer van het jaar verwijst naar de zware blessure die AZ-talent Myron Boadu opliep en vermoedt dat de twee het niet gewend zijn om op natuurgras te spelen.

Gullit was woensdagavond actief als analist voor beIN Sports en kreeg vragen over het aantal kunstgrasvelden in Nederland. "Ik geloof dat er zes Eredivisie-clubs op kunstgras spelen. We hebben niet zo veel geld in Nederland, dus de kleinere clubs denken: je hoeft het veld niet te onderhouden en je kunt altijd trainen, scheelt je zo twee miljoen per jaar. Maar met dat geld kochten ze juist een hoop spelers haha. En dat haalde ook niet veel uit."

De voormalig Oranje-international maakt stelt vast dat Nederland één van de weinige landen in Europa is waar kunstgras gemeengoed is. "Een hoop spelers willen niet naar Nederland komen, omdat ze niet op kunstgras willen spelen. Of het risico op blessures ook groter is? Jazeker, vooral bij jonge spelers. Ik zie veel meniscus- en enkelblessures bij die jonge gasten."

Boadu
Boadu trof het zelfs nog slechter: de zeventienjarige AZ-spits brak zijn enkel na een botsing met de inglijdende Feyenoord-verdediger Eric Botteghin. "Vrijwel niemand maakt tackles op kunstgras, dus de spelers zijn gewend aan een soort zaalvoetbal", aldus Gullit. "Die jongen dacht dat hij de bal nog kon aannemen, maar hij verwachtte totaal niet dat er nog iemand in kwam glijden. Hij is gewoon niet gewend aan dat soort omstandigheden."

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Moet kunstgras verboden worden?

(5386 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws