Roep om VAR na rood Ronaldo: 'Staan met tien man door zoiets onbenulligs'

Roep om VAR na rood Ronaldo: 'Staan met tien man door zoiets onbenulligs'

Gepubliceerd: donderdag 20 september 2018 om 08:33do 20-09-2018 om 08:33

Juventus won woensdagavond met 2-0 bij Valencia in de Champions League, maar na afloop ging het vooral over de rode kaart van Cristiano Ronaldo. Leonardo Bonucci en Massimiliano Allegri nemen het op voor de Portugese ster.

Ronaldo hield licht het haar vast van Jeison Murillo, waarna de verdediger van Valencia veel misbaar maakte. Na overleg met zijn assistenten besloot scheidsrechter Felix Brych een rode kaart te geven aan de aanvaller, die het veld in tranen verliet.

"Volgens mij was het een normaal duel", reageert Bonucci in gesprek met Italiaanse media. "Murillo hield als eerste vast en Ronaldo reageerde daarop. Dat gebeurt wel vaker in het voetbal. Ronaldo was natuurlijk boos na zijn kaart. De scheidsrechter zag wat hij zag, maar hij zag het niet erg goed. Wij bleken ondanks deze tegenvaller sterk", aldus de verdediger.

Trainer Allegri vindt dat ook in de Champions League gebruik moet worden gemaakt van videoarbitrage. "Ik wil alleen maar zeggen dat de VAR de scheidsrechter in deze situatie had kunnen helpen. In de Champions League met tien man komen te staan door zoiets onbenulligs is teleurstellend. Zo werd het risico om te verliezen groot en bovendien zullen we hem de komende wedstrijden moeten missen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws