Sparta-fans steken Oss hart onder de riem na drama: Dit overstijgt alles

Sparta-fans steken Oss hart onder de riem na drama: "Dit overstijgt alles"

Gepubliceerd: donderdag 20 september 2018 om 16:31do 20-09-2018 om 16:31

De tragedie in Oss raakt de supporters van Sparta diep in het hart. De Rotterdamse club gaat vrijdagavond op bezoek bij TOP Oss en een aantal leden uit de sfeergroep Spangenaren maakt daarom een spandoek om iedereen in de Brabantse stad een hart om de riem te steken.

"Je ziet dat de supporters bij zo'n drama meteen in actie schieten", vertelt Peter van der Zwan, bestuurslid van de supportersvereniging, aan het Algemeen Dagblad. "Er is al contact geweest met supportersvereniging TOP Oss. Er wordt voorafgaand aan de wedstrijd een minuut stilte gehouden en alle spelers dragen een zwarte rouwband."

Daar blijft het niet bij. "Leden van de sfeergroep Spangenaren kwamen meteen met het idee om een spandoek te maken", aldus Van der Zwan, die nog niet weet wat de boodschap wordt. De intentie is echter duidelijk. "Zij willen zo hun steun betuigen aan de inwoners van Oss."

Van der Zwan ziet dat sport verbroedert. "Ik sta nu buiten in de zon, maar ik krijg er rillingen van als ik eraan denk. Vooral als je dan hoort dat het om meerdere kinderen uit één gezin gaat. Ik kan me er gewoon geen voorstelling van maken. Dan besef je dat zo'n voetbalwedstrijd ook maar een spelletje is. Dit overstijgt alles."

Bij het drama in Oss kwamen donderdagochtend vier kinderen in de leeftijd van vier tot elf jaar om het leven. Van de zes slachtoffers komen drie kinderen uit één gezin. Het gaat om zusjes.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws