Na Ajax en PSV leegte op donderdag: 'Kan gevoel samenvatten in één woord'

Na Ajax en PSV leegte op donderdag: 'Kan gevoel samenvatten in één woord'

Gepubliceerd: vrijdag 21 september 2018 om 08:14vr 21-09-2018 om 08:14

Waar Nederland dit seizoen met liefst twee clubs aan de Champions League deelneemt, zijn de afgevaardigden voor de Europa League al uitgeschakeld. AZ-directeur Max Huiberts baalt stevig.

"Ik kan mijn gevoel samenvatten in één woord", zegt Huiberts in de Volkskrant, "maar dat woord is niet geschikt voor de krant. We hadden verwacht aan de groepsfase mee te doen. We hadden daarop zelfs ingezet. Het is een domper. Dat gevoel werkt door, ook voor staf, spelers en supporters." De Alkmaarders strandden in de voorrondes tegen het Kazachse Kairat Almaty.

"Wij hebben in de laatste veertien jaar elf keer in de groepsfase gestaan. Spelers als Svensson en Midtsjö kwamen mede naar AZ omdat we ze Europees voetbal konden bieden", vertelt Huiberts, die de uitschakeling al evalueerde. De selectie eerder op orde hebben, nadat Weghorst en Jahanbakhsh waren vertrokken, was onderwerp van discussie, net als nog eerder beginnen met de voorbereiding.

Voordeel is wel dat AZ – net als Feyenoord - meer rust krijgt en zich volledig kan richten op de competitie. Inspanningsfysioloog Raymond Verheijen deed al eens onderzoek naar de negatieve gevolgen van Europees voetbal. Zo verloor Ajax twee seizoenen geleden liefst vijftien punten na duels in de Europa League. Huiberts: "Al zou die relatie bestaan, dan nog had ik veel liever meegedaan in de Europa League."

Poll

Kijk jij zonder Nederlandse deelnemers naar de Europa League?

(736 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws