Ten Hag nog altijd trots op transfer: 'Alles aan gedaan dat te bewerkstelligen'

Ten Hag nog altijd trots op transfer: 'Alles aan gedaan dat te bewerkstelligen'

21-09-2018 17:02
30

Vooraf hadden weinigen verwacht dat Dusan Tadic open zou staan voor een overstap naar Ajax. De Serviër kwam afgelopen zomer over van Southampton. Erik ten Hag is nog altijd trots op het binnenhalen van de aanvallende middenvelder.

"Je bent aan het brainstormen met elkaar en een aantal mensen in deze organisatie had al met hem gewerkt", vertelt de oefenmeester in Ajax Inside over hoe de transfer van Tadic tot stand is gekomen. "Onze hoofd scouting, Henk Veldmate, heeft hem ooit naar Groningen gemaakt. Alfred Schreuder heeft hem gehad als speler bij FC Twente."

Volgens Ten Hag kwam zo het plan op tafel om Tadic naar Amsterdam te halen, al wisten de betrokkenen op voorhand dat het moeilijk zou worden een transfer te realiseren. "Een speler vanuit de Premier League, die daar gewaardeerd werd en een uitstekende speler was in de beste competitie van de wereld, binnenhalen. We zijn voor onze kans gegaan en hebben er alles aan gedaan om dat te bewerkstelligen. En het is ons gelukt! We zijn ongelooflijk blij mee en trots op dat hij voor Ajax speelt."