Bondscoach Tite passeert Douglas Costa: 'Actie die gebrek aan discipline bewees'

Bondscoach Tite passeert Douglas Costa: 'Actie die gebrek aan discipline bewees'

Gepubliceerd: vrijdag 21 september 2018 om 19:44vr 21-09-2018 om 19:44

Douglas Costa is door de Braziliaanse bondscoach Tite buiten de selectie gelaten voor de interlands tegen Saoedi-Arabië (12 oktober) en Argentinië (16 oktober). De speler van Juventus misdroeg zich afgelopen maandag in de competitiewedstrijd tegen Sassuolo en dat is mede de reden dat hij ontbreekt in de selectie. 

"Er zijn twee redenen waarom hij ontbreekt. Ten eerste omdat hij met een blessure kampt, ten tweede vanwege dat wat er is gebeurd in de competitie. Het was een actie die een gebrek aan discipline bewees", citeert Globo Esporte de bondscoach tijdens de persconferentie.

Costa liet zich in de slotfase van Juventus - Sassuolo (2-1) volledig gaan. Hij schopte, gaf een elleboog, deelde een kopstoot uit en spuugde in het gezicht van tegenstander Federico di Francesco. Na raadplegen van de VAR kreeg Costa rood. Het leverde hem een schorsing van vier wedstrijden op. Het grootste deel van die wedstrijden zou hij vermoedelijk toch al missen door een enkel- en dijbeenblessure die hij woensdag opliep in de Champions League-wedstrijd tegen Valencia.

Bij de Goddelijke Kanaries debuteert Barcelona-aanvaller Malcom in de selectie.

Bekijk ook: Douglas Costa ontspoort volledig: schop, elleboog, kopstoot en fluim

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws