Slecht Ten Hag-nieuws voor Veltman: 'Zij zijn het beste om Ajax te presenteren'

Slecht Ten Hag-nieuws voor Veltman: 'Zij zijn het beste om Ajax te presenteren'

Gepubliceerd: vrijdag 21 september 2018 om 23:29vr 21-09-2018 om 23:29

Joël Veltman wordt niet meer de aanvoerder van Ajax. Ook niet als de verdediger terug is gekeerd van een zware blessure. Trainer Erik ten Hag heeft van Dusan Tadic zijn reserveaanvoerder gemaakt, achter Matthijs de Ligt.

De Ligt 'pakte' halverwege de tweede helft van vorig seizoen de aanvoerdersband af van Veltman. Als de verdediger terugkeert, hoeft hij er geen rekening mee te houden dat de band op hem ligt te wachten. "We hebben nu afgesproken dat Matthijs onze eerste aanvoerder en Dusan onze tweede aanvoerder", aldus Ten Hag bij Inside Ajax.

De Ajax-trainer bevestigt dat Veltman geen aanvoerder meer is. "Dat klopt. Dat heeft vooral ook met zijn blessure te maken. Hij is op de weg terug. We hopen dat hij zo snel mogelijk terugkeert, maar dat gaat nog even duren. We hebben hem nodig. Hij is een zeer gewaardeerd lid van de kleedkamer."

Ten Hag legt uit waar een potentiële aanvoerder aan moet voldoen. "Voor mij is het een natuurlijk proces. Ik koos Matthijs als stand-in van Veltman. Uiteindelijk is hij de band blijven dragen, ook door de blessure van Joël. In de zomer kijk je naar wat erbij komt in de kleedkamer en hoe de hiërarchie verloopt."

"Dat is een natuurlijk proces. Dat is goed kijken, observeren en analyseren. Wat heb je ook nodig als team? Ik denk dat we een aantal natuurlijke leiders hebben. Dat zijn niet alleen Matthijs en Dusan, maar we hebben er nog een aantal. Maar deze twee zijn het beste om het team te presenteren."

Poll

Eens met de uitleg van Ten Hag?

(3800 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws