Tiendalli (32) per direct gestopt: Ik wil meer in het leven bereiken

Tiendalli (32) per direct gestopt: "Ik wil meer in het leven bereiken"

Gepubliceerd: zaterdag 22 september 2018 om 14:39za 22-09-2018 om 14:39

Eerder deze week werd bekend dat Dwight Tiendalli per direct profvoetballer af is. In gesprek met ELF Voetbal legt de oud-speler van onder meer FC Utrecht en Feyenoord uit waarom hij er de brui aan geeft. Oxford United was zijn laatste club. 

"Vorig jaar liep ik al met het idee in mijn hoofd. Ik kende in het laatste deel van mijn carrière een moeilijke fase met blessures. Tijdens die tegenslagen dacht ik na over de periode na het voetbal. Ik houd van het spelletje, vind het geweldig en prachtig, maar ik wil meer in het leven bereiken. Ook uitblinken op andere gebieden. Dat ga ik nu doen", aldus Tiendalli

Oxford United wilde hem ook niet meer behouden, erkent de tweevoudig Oranje-international. "Ik zat daar een jaar en had niet het gevoel mijn niveau meer te halen. Ik moest eerlijk zijn voor mezelf. Bovendien, ik had andere interesses en niet altijd meer evenveel plezier in het voetbal. Ik ben niet iemand die doorgaat om het doorgaan. Als ik stop, dan stop ik er ook mee."

Tiendalli hád door kunnen gaan. "Mijn zaakwaarnemer had zeker wat voor me kunnen doen, maar ik had daar geen zin meer in. Veel voetballers worden dan trainer, denken alleen voetbalgeoriënteerd. Ik wil graag verder kijken. Als ik straks zestig ben, wil ik zeggen dat ik dertig jaar profvoetballer was, maar me ook dertig jaar op zakelijk gebied heb ontwikkeld."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws