Van der Sar ging in gesprek met Ten Hag: 'Het is misschien wel een paar stappen'

Van der Sar ging in gesprek met Ten Hag: 'Het is misschien wel een paar stappen'

22-09-2018 19:20
26

Het is logisch dat trainer Erik ten Hag de tijd krijgt én gekregen heeft om zich 'te plooien' naar nieuwe omstandigheden bij Ajax . Dat zegt algemeen directeur Edwin van der Sar in gesprek met Het Parool. Tijdens zijn eerste maanden in Amsterdam was er de nodige kritiek op het functioneren van Ten Hag. 

"Het eerste half jaar liep niet helemaal zoals we wilden, dat hebben we besproken", laat Van der Sar weten. Zijn conclusie? "We hebben geluisterd naar de spelersgroep, de staf en uiteraard de trainer zelf. Het is voor iedereen geven en nemen. De trainer zet de lijnen uit."

"Als speler vond ik ook niet alle oefenvormen van mijn trainer even zinvol, maar die kunnen dat op langere termijn toch zijn. Aan de andere kant moet een trainer zich ook kunnen plooien naar de nieuwe omstandigheden. Van FC Utrecht naar Ajax is geen horizontale stap, maar een verticale. Het is een stap hoger, een paar stappen misschien wel."

Zondag gaat Ajax op bezoek bij koploper PSV, dat na vijf speelrondes in de Eredivisie twee punten meer heeft en aan kop gaat. 

No Poll