Crisis bezworen in Londen: Kane en Lamela bezorgen Spurs broodnodige zege

Crisis bezworen in Londen: Kane en Lamela bezorgen Spurs broodnodige zege

22-09-2018 20:24
12

Na drie opeenvolgende verliespartijen heeft het zwalkende Tottenham Hotspur weer een overwinning weten te boeken. Het Brighton & Hove Albion van basisklant Davy Pröpper en invaller Jürgen Locadia werd zaterdag met 2-1 verslagen. Harry Kane en Erik Lamela tekenden voor de goals namens de gasten.  

Spurs ging in de afgelopen weken onderuit tegen Watford, Liverpool (Premier League) en Internazionale (Champions League). Het was voor de eerste keer onder het bewind van manager Mauricio Pochettino dat de Londense grootmacht drie keer op rij onderuit ging en dus werd het onrustig bij Tottenham. Een overwinning op Brighton, met Pröpper in de basis, was hard nodig. 

In de eerste helft viel er weinig te beleven. Matt Ryan keerde een kopbal van Toby Alderweireld knap en op slag van rust ging de bal op de stip vanwege een handsbal. Kane legde aan vanaf elf meter en faalde niet. 

Na de pauze bleef Spurs domineren. Brighton drong iets meer aan, maar had duidelijk z'n dag niet. Na een mooie combinatie tikte Lamela met links de bevrijdende 2-0 binnen. Kort voor die treffer was Alireza Jahanbakhsh in de ploeg gekomen. Locadia viel ná de beslissende goal in. In blessuretijd deed de thuisploeg nog iets terug via Anthony Knockaert. Die goal viel te laat. 

Door de zege staat Tottenham nu op de vijfde plek in de Premier League, met twaalf punten uit zes duels. Brighton staat op plek veertien.