Ploeterend NAC nóg dieper in de problemen na ruime nederlaag in Venlo

22-09-2018 21:34
29

VVV-Venlo heeft zaterdagavond een uiterst gevoelige tik uitgedeeld aan NAC Breda. De Limburgers wonnen in eigen huis met liefst 3-0. Met name voor de pauze werd het verschil gemaakt: NAC had veelal de bal, maar VVV was dodelijk effectief in de afronding.

Het kwakkelende NAC - vijf gespeeld, vier nederlagen - begon nog best aardig in stadion De Koel. Spits Mitchell te Vrede zag hoe VVV-keeper Lars Unnerstall een kopbal pakte. In de eerste helft was het vooral NAC dat de bal had. VVV sloeg echter tweemaal toe. Na 22 minuten tekende Jonathan Opoku voor de openingtreffer. De aanvaller schoot geweldig raak. Tino Susic maakte er in de 38e minuut vanaf de penaltystip 2-0 van.

Na de pauze was er eigenlijk geen vuiltje meer aan de lucht voor de ploeg van trainer Maurice Steijn. VVV zakte in en liet NAC komen. De gasten uit Breda hadden echter niet het vermogen om gevaar te stichten. De wedstrijd was sowieso snel beslist toen Jay-Roy Grot tien minuten na de rust voor de 3-0 tekende.

Zo slecht als NAC het doet, zo uitstekend presteert VVV. De Limburgers hebben na zes duels al elf punten en prijken op de vierde plek, boven onder meer Feyenoord. NAC (drie punten) staat nog gelijk met hekkensluiter FC Groningen en PEC Zwolle, maar die clubs komen zondag nog in actie.