Eerste basisplaats Kluivert eindigt in mineur: zwak Roma kansloos onderuit

23-09-2018 16:57
10

Met Justin Kluivert voor de eerste keer in de basis heeft AS Roma zondagmiddag een pijnlijke competitienederlaag geleden. Op bezoek bij Bologna werd het 2-0. Kluivert ging na een uur naar de kant. Rick Karsdorp ontbrak in de wedstrijdselectie van Roma.

De Giallorossi bakten er tegen Bologna - met Mitchell Dijks negentig minuten op de bank - helemaal niets van. Roma incasseerden twee treffers en creëerde zelf amper uitgespeelde kansen.

Na 40 minuten viel de eerste tegentreffer. Federico Mattiello scoorde op aangeven van Sebastian de Maio. Na een uur gooide Bologna de wedstrijd definitief in het slot. Na een snelle tegenaanval was het Federico Santander die oog in oog met doelman Robin Olsen koeltjes afwerkte.

Door het verlies neemt de druk op de schouders van trainer Eusebio Di Francesco nóg verder toe. In de afgelopen weken is er al veel gespeculeerd over de toekomst van de oefenmeester. Roma is dramatisch aan het Serie A-seizoen begonnen: de club staat nu op vijf punten uit vijf duels. Woensdag verloor de Serie A-grootmacht in de Champions League kansloos van Real Madrid.