Van Boekel licht rode kaarten toe: Geen goed voorbeeld voor jeugdspelers

Van Boekel licht rode kaarten toe: "Geen goed voorbeeld voor jeugdspelers"

23-09-2018 18:07
19

Pol van Boekel heeft zijn beslissing om zowel Deyovaisio Zeefuik als Ajdin Hrustic rood te geven in het duel met AZ toegelicht. Op advies van de VAR gaf de scheidsrechter de rode kaart aan de spelers van FC Groningen. Zeefuik na een overtreding op Oussama Idrissi en Hrustic na een incidentje, waarna hij zijn tweede gele kaart kreeg.

Vlak voor de rode kaart van Zeefuik werd een AZ-goal afgekeurd. "Ik dacht dat de videoscheidsrechter dat aan het bekijken was, maar dat kon niet, want ik had al gefloten voor de bal erin ging", zegt Van Boekel tegen FOX Sports.

"Dan kun je niet alsnog een doelpunt geven. Het ging dus niet om het buitenspelmoment, maar om de overtreding van Zeefuik voor de dug-out. Ik kreeg het advies om zelf even te kijken, omdat de VAR het een rode kaart vond. Ik moest toegeven dat het een rode kaart voor Zeefuik was. Wij constateerden niet eens een overtreding, omdat we dachten dat het een faire overtreding was."

"De beelden liegen niet, het was een duidelijke overtreding waarbij de gezondheid van de tegenstander in gevaar werd gebracht. Daar is maar een straf voor: een rode kaart."

In de slotfase van de tweede helft kreeg ook Hrustic rood. "AZ maakte een goal. Ze gingen daarna met de hoofden tegen elkaar staan. Dat wil ik niet hebben. Dat is geen goed voorbeeld voor jeugdspelers en spelers in het amateurvoetbal. Dat gezeur moeten we niet hebben op een voetbalveld. Allebei geel, maar dus de tweede voor de Groningen-speler."

No Poll