PSV overklast Ajax op alle fronten: We wisten dat we ze aan moesten pakken

PSV overklast Ajax op alle fronten: "We wisten dat we ze aan moesten pakken"

23-09-2018 18:54
72

Mark van Bommel schotelde de spelers van PSV de kampioenswedstrijd van vorig jaar voor in aanloop naar de topper tegen Ajax, vertelt Luuk de Jong. De PSV-spelers waren daardoor extra gemotiveerd. Het leverde resultaat op: PSV overklaste Ajax op alle fronten.

"We wisten dat we ze aan moesten pakken. Dan is het heerlijk dat je de doelpunten maakt", vertelt De Jong aan FOX Sports. "Dan beloon je jezelf voor de energie die je in de wedstrijd legt. Dat gevoel had je in de wedstrijd zeker. We wisten dat ze directer ging spelen. Met die snelle spelers om mij heen kun je heel gevaarlijk worden."

PSV moest een plan smeden om Ajax aan te pakken. "Ajax kan heel goed voetballen. Voor de wedstrijd hebben we de kampioenswedstrijd van vorig jaar gekeken. Dat motiveert je extra om weer zo'n wedstrijd neer te zetten."

De Jong voelde zich in de voorhoede als een vis in het water, mede omdat Ajax verdedigend zwak was. "Ik vind het heerlijk om die duels te winnen en ballen neer te leggen voor de spelers om me heen. In deze rol weet ik dat ik heel belangrijk voor het team kan zijn. Ik doe dat gewoon heel graag."