Van Bommel over De Jong: 'Iedereen ziet het, maar ik zei het zes weken terug al'

Van Bommel over De Jong: 'Iedereen ziet het, maar ik zei het zes weken terug al'

Gepubliceerd: zondag 23 september 2018 om 19:24zo 23-09-2018 om 19:24

Mark van Bommel loopt niet de polonaise na de overtuigende 3-0 zege op Ajax. De PSV-trainer laat het echter ook niet na om zijn ploeg een paar grote complimenten te geven.

"Ik denk dat wij naar onze wapens gespeeld hebben. In de tweede helft hebben we de overwinning op karakter en werklust binnengehaald", vertelt Van Bommel aan FOX Sports. "We hebben er alles aan gedaan. Zeker na de reis naar FC Barcelona, die ook veel kracht gekost heeft."

"We wilden voetballen, maar Ajax zette ons hoog onder druk. We hebben altijd de mogelijkheid om de bal op Luuk (De Jong, red.) te spelen. Met die snelheid en die wapens kun je doorvoetballen in plaats van de bal naar voren peren. Dat is mooi om te zien."

De Jong was een van de belangrijkste PSV'ers, zo bleek. Zeker door de manier waarop Ajax voetbalde in Eindhoven. "Als je onder druk komt of je hebt het moeilijk, kun je hem altijd bereiken. Dat is een kwaliteit. Luuk is zo belangrijk voor ons, dat heb ik heel veel gezegd. Nu heeft iedereen dat gezien, terwijl ik het zes weken geleden al zei, bij wijze van spreken."

Ook Ajax krijgt complimenten van Van Bommel. "Ajax heeft gewoon een heel goede ploeg. Dat hebben ze ook in Europa laten zien. In een directe confrontatie winnen wij nu met 3-0. Het is niet zo dat wij nu het tegendeel bewijzen. Wij willen gewoon goed voetballen om te winnen, maar zo makkelijk is het niet."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Heeft PSV terecht gewonnen?

(404 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws