Kieft laakt Ajax: Dan heb je iets meer respect voor de tegenstander

Kieft laakt Ajax: "Dan heb je iets meer respect voor de tegenstander"

Gepubliceerd: zondag 23 september 2018 om 20:12zo 23-09-2018 om 20:12

De voorspelling die Wim Kieft voorafgaand aan de topper tussen PSV en Ajax deed is uitgekomen. Kieft schreef in zijn column in De Telegraaf dat de Amsterdammers het tegen PSV weleens lastig konden krijgen met Daley Blind en Frenkie de Jong in het centrum. Dat is gebleken.

"Wat me het meest verbaast is dat Ajax er nog steeds niet achter is hoe PSV graag speelt in Eindhoven tegen Ajax", zegt Kieft bij Rondo van Ziggo Sport. "PSV speelt graag lang met veel diepte achter de verdedigers. Dat doen ze jaar in, jaar uit. Ik vond het een beetje hoogmoed van Ajax, om te denken dat ze het hier wel even zou doen op hun Amsterdamse manier."

Ajax wordt bejubeld vanwege hun snelle spel en manier van drukzetten, maar daar had PSV een antwoord op. Kieft: "Het blijkt zo niet zo eenvoudig te zijn om dat tegen heel goede tegenstanders te doen. Ten Hag had ook kunnen kiezen voor een verdediger voor een plek op De Jong. Dan heb je iets meer respect voor de tegenstander. We hadden dit allemaal wel kunnen verzinnen."

Kieft looft ook de manier waarop PSV speelde. "Ongelooflijk. De passie, strijd, het strijdplan, het middenveld was echt geweldig. Die rechtsback (Dumfries, red.) kan zo hoger, hè. Zijn fysiek is niet normaal."

Aad de Mos merkt dat Ajax een probleem heeft als een tegenstander een antwoord heeft op de tactiek van Ten Hag. "Als de tegenstander echt druk op ze gaat zetten dan blijft er weinig van over. Je kunt slecht spelen, maar je moet ook wat inzet tonen. Daley valt weg, Tadic valt weg, Ziyech. Het begon al met de aftrap, Hendrix tegen Huntelaar. Dan zie je het karakter van Van Bommel, die de dingen goed uitlegt. Ze kunnen het ook uitvoeren."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Kieft gelijk?

(744 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws