Kritiek uit binnen- en buitenland op Berghuis: 'Hij moet zich laten onderzoeken'

Kritiek uit binnen- en buitenland op Berghuis: 'Hij moet zich laten onderzoeken'

24-09-2018 14:14
92

Steven Berghuis heeft geen punten gescoord in het buitenland. In de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht ging de Feyenoorder met veel theater naar de grond na een vriendschappelijk tikje van Willem Janssen. De beelden gingen viraal.

In Nederland werd massaal de draak gestoken met Berghuis, die na afloop reageerde met een beschaamde blik en glimlach. Inmiddels gaan de beelden ook rond in het buitenland. 'Is this the worst dive in the history of football?', vraagt het Amerikaanse ESPN zich af.

Ook The Daily Mail spreekt schande van de actie. 'Janssen geeft Berghuis niets meer dan een schouderklopje. Even later grijpt de Feyenoorder naar zijn zogenaamde wond met acteerwerk waar menig Emmy-winnaar jaloers op zou zijn.'

Valentijn Driessen, chef sport van De Telegraaf, rekent af met Berghuis. "Hij stort neer alsof hij een rechtste directe heeft gekregen. Waar dat vandaan komt, ik zou het niet weten. Misschien moet hij zich een keer ergens melden om onderzoek te laten doen, want het sloeg werkelijk nergens op."

Ook op Twitter wordt in binnen- en buitenland de draak gestoken met Berghuis.