'Vrij simpel om nu alles op Ten Hag af te schuiven, de 1-0 was cruciaal'

'Vrij simpel om nu alles op Ten Hag af te schuiven, de 1-0 was cruciaal'

25-09-2018 08:49
89

Freek Jansen beaamt dat Erik ten Hag een tactische fout maakte in de topper tegen PSV, maar hij vindt dat de spelers van Ajax minstens zo veel blaam treft. De verslaggever van Voetbal International wijst op de openingsfase van het duel.

"Ik vind het vrij simpel om nu alles op Ten Hag af te schuiven. Bovendien denk ik dat die 1-0 wel heel cruciaal is. Daarvoor kwam Ajax er een paar keer heel makkelijk doorheen. Alleen Neres was slordig met zijn voorzetten", zegt Jansen bij Natafelen op FOX Sports. PSV kwam op voorsprong, nadat Daley Blind een duel van Luuk de Jong verloor. Het leidde tot een succesvol schot van Gastón Pereiro.

"Die bal gaat tussen twee benen door. Kun je Ten Hag daar nou de schuld van geven?", aldus Jansen. "Het was een inschattingsfout door met Blind en Frenkie de Jong tegen Luuk de Jong te spelen, maar je ziet genoeg momenten in de wedstrijd waar de spelers falen." Perez is het daar niet mee eens. "Waarom is het duel tussen De Jong en Blind zo cruciaal? Omdat het hele elftal uit positie staat. Daar is een trainer wel verantwoordelijk voor."

De Deen kraakt de beslissing om met De Jong en Blind te beginnen in de defensie. "Het is een sterk staaltje overschatting. Ook ingegeven door AEK Athene, dat heel zwak was. Maar ik vind het te kort door de bocht om alleen de centrale verdedigers de schuld te geven. Waar was Tadic, waar was Ziyech?" Jansen vult aan: "Ook het blok met Eiting en Schöne was helemaal nergens."

No Poll