Ten Hag: 'Seizoen gaat niet in één lijn naar boven, moeten gewoon doorgaan'

Ten Hag: 'Seizoen gaat niet in één lijn naar boven, moeten gewoon doorgaan'

25-09-2018 09:47
79

Ajax moet de knop omzetten na de zeperd bij PSV. Trainer Erik ten Hag zag dat zijn ploeg niet voldoende profiteerde van de geboden ruimtes, maar benadrukt dat niet alles meteen slecht is.

"Ik zeg altijd 24 uur juichen, 24 uur rouwen", steekt Ten Hag van wal bij Ajax TV. "We hebben het met iedereen besproken en geanalyseerd waar het is misgegaan. Eerst als coach in de spiegel kijkend en ook zeker de spelers de spiegel voorhoudend. In dit soort wedstrijden moet je vooral in je eigen waarden blijven geloven."

"In de uitvoering ging het een en ander mis", vervolgt Ten Hag. "We kregen ruimtes aangeboden, maar hebben daar onvoldoende van geprofiteerd." Desondanks maakt de coach zich niet direct zorgen. "Een seizoen gaat niet in een lijn naar boven. Je hebt altijd mindere prestaties. Het was zondag onder de maat, als team en als individu. Natuurlijk komt dat op een heel vervelend moment."

Volgens Ten Hag toonde PSV meer passie. "Je moet beseffen waar het om gaat. Je speelt tegen PSV, dan weet je dat het om alles gaat. Dan moet je gewoon de prestatie leveren. Maar laten we niet vergeten dat we tot nu toe hele goede wedstrijden hebben gespeeld. We moeten hier lering uittrekken en gewoon verder gaan."

No Poll