Spaanse voetbalfans: Sneijder 'slechtste middenvelder', ook De Boer flop

Spaanse voetbalfans: Sneijder 'slechtste middenvelder', ook De Boer flop

25-09-2018 15:32
46

Als tegenhanger van de FIFA-awards, die maandagavond werden uitgereikt, pakt de Spaanse sportkrant Marca jaarlijks uit met 'The Worst'-awards. Wie waren de slechtste keepers, verdediger, trainer etc? Wesley Sneijder en Frank de Boer moesten er ditmaal aan geloven. 

Sneijder is door bezoekers van de Marca-website verkozen tot slechtste middenvelder. De recordinternational van het Nederlands elftal verkaste medio 2017 van Galatasaray naar OGC Nice. Daar kwam hij niet aan spelen toe. Enkele maanden na zijn mislukte overstap naar Frankrijk koos Sneijder voor het grote geld bij Al-Gharafa. 

Hoewel De Boer al in september 2017 werd ontslagen bij Crystal Palace, scoort ook hij slecht. Samen met Vincenzo Montella en Jorge Sampaoli staat De Boer in de top-drie van slechtste trainers. Montella mislukte afgelopen seizoen bij Sevilla en Sampaoli beleefde als bondscoach een dramatisch WK met Argentinië. 

Loris Karius werd verkozen tot slechtste keeper. Victor Lindelöf en Alexis Sánchez, teamgenoten bij Manchester United, zijn volgens de Marca-bezoekers de slechtste verdediger en aanvaller van 2018.