Ajax liet verdediger lopen: 'Een inschattingsfout, dat was een pure moordenaar'

Ajax liet verdediger lopen: 'Een inschattingsfout, dat was een pure moordenaar'

25-09-2018 18:10
138

Maximilian Wöber kan de verwachtingen bij Ajax nog niet waarmaken. Dat stelt clubwatcher Freek Jansen van Voetbal International. Hoewel Matthijs de Ligt geblesseerd was voor het duel met PSV, werd de twintigjarige Oostenrijker gepasseerd.

"Als Matthijs de Ligt er niet is en je krijgt met weerstand te maken bij de tegenstander, dan heb je gewoon een heel groot probleem", zegt Jansen bij Natafelen op FOX Sports. "Dat geeft wel aan hoe Wöber, gekocht voor 7,5 miljoen euro, erop staat. En Schuurs is gewoon nog te licht. Die willen ze het liefst nog een jaar laten wennen bij Jong Ajax."

"Maar Wöber zit er nu al ruim een jaar, dat valt gewoon tegen", vervolgt Jansen. "Ze hebben er gerust wel aan gedacht of ze hem moesten laten spelen, maar hij kon De Jong ook niet afstoppen vijf maanden geleden. Dat ging ook helemaal mis. Toen werd hij in de rust gewisseld. Ze hebben daarom de overweging gemaakt: 'Dan hopen we PSV ver van het doel te houden'."

Dat Ajax geen back-up heeft voor De Ligt noemt Jansen een 'grote inschattingsfout in het technisch beleid'. De Amsterdammers waren afgelopen zomer dicht bij de komst van Lisandro Magallán, maar zagen af van de Argentijn door de komst van Daley Blind. "Dat was een pure mandekker, die niet heel goed kan voetballen, maar wel een soort moordenaar."

"Het werd Blind, een heel ander type. Dat is qua beleid wel een inschattingsfout", besluit Jansen.

No Poll