Vraagtekens bij Van Bronckhorst: 'Positiespel is veel minder dan van Ajax en PSV'

Vraagtekens bij Van Bronckhorst: 'Positiespel is veel minder dan van Ajax en PSV'

25-09-2018 18:26
42

Jan Everse is niet onder de indruk van Feyenoord. De oud-speler van de Rotterdammers denkt dat de ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst kwalitatief een stuk minder is dan PSV en Ajax.

"Ik zie ze geen rol van betekenis spelen om de titel. Dat gaat tussen Ajax en PSV", laat Everse weten aan Voetbal Inside. "Het is niet alleen op dit moment, maar het ontbreekt al jaren aan échte kwaliteit. Als je PSV en Ajax nu ziet spelen, daar zit meer kwaliteit in. Daar heb je spelers die mee kunnen met de Europese subtop. Dan ben je in Nederland al echt een topper."

"Bij Feyenoord heb je dat op dit moment niet", vervolgt de oud-trainer van onder meer PEC Zwolle. "Je hebt eigenlijk één topper en dat is Van Persie. Die is in zijn nadagen nog ongelooflijk belangrijk." Feyenoord ziet binnenkort met Nicolai Jörgensen wél een belangrijke speler terugkeren. "Ik verwacht dan dat Jens Toornstra eruit gaat. Ik heb hem de laatste tijd zien spelen. Dat is niet meer de Toornstra van twee jaar geleden, toen ze kampioen werden. Daar zit een beetje sleet op."

Everse twijfelt ook aan Van Bronckhorst. "Hij kan niet veel aan het aankoopbeleid doen. Maar het is nu zijn vierde jaar en maakt zo'n ploeg progressie? Ik mis gewoon heel veel dingen, zoals een goed positiespel. Dat is veel minder dan bij Ajax en PSV. Het is niet zo dat een tegenstander na twintig, dertig minuten op apegapen ligt. Ook in balverlies vind ik het vaak slordig. Je kunt er volgens mij meer mee doen."

"Bij AZ zie ik wel best aardig voetbal", vervolgt Everse. "Die hebben niet meer kwaliteit dan Feyenoord. Waarom daar dan wel? Dat heeft toch met een trainer te maken?"

No Poll