Excelsior verspeelt 2-0 voorsprong en ligt uit de KNVB Beker

25-09-2018 23:17
42

Excelsior ligt verrassend uit het bekertoernooi. NEC won in Rotterdam-Kralingen na verlenging met 2-3. Excelsior verspeelde een 2-0 voorsprong.

Excelsior leek een eenvoudige avond tegemoet te gaan, maar niets bleek minder waar. De Rotterdammers kwamen na twintig minuten spelen op 1-0 in het Van Donge en de Roo stadion nadat NEC-speler Leroy Labylle Jeffry Fortes neerhaalde in het strafschopgebied. Leroy Bruins nam de strafschop en miste niet.

Vier minuten later werd de score verdubbeld nadat Robin Buwalda de bal in zijn eigen doel gleed. Weer even later kwam NEC terug in de wedstrijd. Deze keer kregen de Nijmegenaren een strafschop na een overtreding van Fortes. Anass Achahbar schoot de aansluitingstreffer binnen: 2-1.

NEC drong na de rust wat aan, maar kwam niet tot grote mogelijkheden. De gelijkmaker viel echter toch. Tien minuten voor tijd deelde de scheidsrechter een derde penalty uit nadat Ole Romeny neerging in het strafschopgebied. Sven Braken schoot vanaf de stip de gelijkmaker binnen.

De slotfase was vrij dubieus te noemen. Eerst kreeg Excelsior-speler Edwards zijn tweede gele kaart na een schwalbe en  vlug daarna werd keeperstrainer Maikel Arts naar de tribune gestuurd. Nadat Mounir El Hamdaoui in de 93e minuut een grote kans miste, floot de scheidsrechter voor de verlenging.

In de eerste helft van de verlenging waren er nauwelijks hoogtepunten te noteren, maar in de tweede helft kwam NEC al snel op voorsprong. Guus Joppen schoot fantastisch raak in minuut 107. Die klap kwam Excelsior niet meer te boven.