Verrassende Ajax-doorbraak: 'Ik moest knokken voor zijn reiskosten, lukte net'

Verrassende Ajax-doorbraak: 'Ik moest knokken voor zijn reiskosten, lukte net'

Gepubliceerd: woensdag 26 september 2018 om 07:45wo 26-09-2018 om 07:45

Noussair Mazraoui benadrukt dat Mustapha Nakhli en Marcel Keizer een cruciale rol hebben gespeeld in zijn doorbraak bij Ajax. De huidige rechtsback van de Amsterdammers leek in de jeugd al zo goed als afgeschreven.

Nakhli, die tevens de zaakwaarnemer van Hakim Ziyech is, ging met Mazraoui aan de slag toen die nog A-junior was. Hij zag dat de multifunctionele rechtspoot weinig vertrouwen kreeg, hoewel er nu anders wordt beweerd. "Ook nu komen er allerlei mensen aanzetten dat ze het al zagen aankomen, je kent die verhalen wel. Onzin", zegt Nakhli tegen Voetbal International. "Iemand als Saïd Ouaali (huidig hoofd jeugdopleiding, red.) heeft Noussair als trainer in de B1 het hele seizoen op de bank gehouden en gaf destijds het advies hem geen contract te geven."

Nakhli maakte zich hard voor Mazraoui. "Ik spiegelde Ajax voor dat hij zeker zou doorbreken. Ze hebben hem na wikken en wegen op amateurbasis nog een mogelijkheid geboden om zich bij Jong Ajax te laten zien. Iedereen had een contract, een auto, noem maar op. Noussair moest nog altijd om half zeven in de ochtend de bus pakken om via het openbaar vervoer op tijd in Amsterdam te zijn. Ik moest knokken voor zijn reiskosten, dat lukte me met veel moeite. Toen kwam Keizer op ons pad. Die heeft ingezien wat ik al langer zag en hij beoordeelde Noussair op zijn kwaliteiten."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws