'We zijn op dit moment degradatiekandidaat, maar opgeven zit niet in mijn aard'

'We zijn op dit moment degradatiekandidaat, maar opgeven zit niet in mijn aard'

26-09-2018 08:35
19

Michtell van der Gaag is niet van plan om de handdoek in de ring te gooien bij NAC Breda. Na de 3-0 nederlaag bij VVV-Venlo in de competitie, volgde dinsdagavond een nieuwe blamage. RKC Waalwijk was in de KNVB Beker met 2-0 te sterk.

"We geven het signaal af dat we op dit moment een degradatiekandidaat zijn. Op dit moment hè? Die nuance moet erbij", zegt Van der Gaag tegen Voetbal International. "Dat moeten we omdraaien en dat is lastig zat. Dit is weer een klap. We werken hard en een aantal spelers heeft het naar behoren gedaan vanavond. Sneu voor die jongens, maar als je verliest telt het niet."

Het bekertoernooi is al voorbij, terwijl NAC in de competitie voorlaatste staat met slechts drie punten. "Opgeven?", reageert Van der Gaag desgevraagd tegenover FOX Sports. "Dat zit niet in mijn aard. Ik weet wat ik ervoor moet doen om trainer te zijn, ik kom van ver. Dit hoort erbij. Ik loop niet weg. We zijn uiteraard zeer ontevreden - en dan druk ik mij netjes uit- over het seizoen, maar dat zijn de supporters ook."

Mitchell te Vrede benadrukt dat de spelers het volste vertrouwen houden in Van der Gaag. "We geloven in hem. We hebben elke week een goed strijdplan, we weten wat we moeten doen. Elke keer beginnen we goed, maar krijgen we van die slappe goals tegen. Maar we blijven bij elkaar en gaan het met z'n allen doen. Het is niet de fout van de trainer, we zijn een geheel."

De kritiek van de NAC-fans richt zich overigens vooral op technisch directeur Hans Smulders. Boze supporters togen na de bekerblamage naar het trainingscomplex in Zundert.